Hulp bij het kiezen van een opleiding of cursus

 

Geplaatst: oktober 2009

 

Vanaf september j.l. beantwoordt Tanya Peppel vragen van bezoekers op www.springest.nl. Deze bezoekers zijn op zoek naar een geschikte opleiding of curus en zien even de bomen door het bos niet meer. Klik hier voor een voorbeeld vraag - antwoord.  
 
 

Tips voor ZZP'ers

Geplaatst: juni 2009

In samenwerking met Springest heeft Peppel & Partners tips voor de ZZP'er opgesteld om strategisch te leren.

Tips voor online leren

Geplaatst: 8 maart 2009

In samenwerking met Springest heeft Peppel & Partners tips opgesteld voor online leren
 

In het nieuws

Geplaatst: 2 juli 2008

Er staat een leuk interview van mij in het Alumni Magazine van de Universiteit Twente, zie pag 67.
 
 

 Met kennis van zaken een hennepkwekerij oprollen!

 Geplaatst: 14 maart 2007

Tanya Peppel heeft gedurende 2006 en 2007 in opdracht van Leren en ICT (Politieacademie) een casus hennep in een e-learning omgeving (de virtuele oefenstad Behrloo) ontworpen en ontwikkeld.  
 
Leren op de werkplek is de laatste jaren in bedrijfsleven en in het onderwijs een grote trend. Het lijkt ideaal, om zo dicht op de werkplek te leren. Maar leren kost tijd en is die tijd in een commerciële organisatie er altijd? Tijdens leren kun je fouten maken: de beste leerschool zeg ik altijd: Van fouten leer je. Maar kan dat in een organisatie, waarbij het om levensbedreigende situaties gaat, zoals in een ziekenhuis, of in het leger? Ook vraagt leren om feedback. En dan is een praktijkcoach essentieel. Het is niet moeilijk om iemand aan te wijzen als praktijkcoach, de uitvoerbaarheid wel. Een praktijkcoach moet bijvoorbeeld bekwaam zijn.
 
Dus in elk vakgebied is het oefenen in de praktijk niet altijd mogelijk. Denk maar aan veiligheid, heimelijkheid, complexiteit, hoge werkdruk. Dan kan een e-learningomgeving uitkomst bieden. Bij de politieacademie hebben ze daarom een virtuele oefenstad, Behrloo. Studenten kunnen in een contextrijke en realistisch mogelijke omgeving hun competenties oefenen.
Door middel van de casus Hennep, bekwaamt de student zich om zelfstandig de stappen te doorlopen voor het aantreffen en oprollen van een hennepkwekerij. In de casus wordt onder andere met de volgende competenties geoefend:
-          waarnemen en registreren
-          beveiligen plaats delict en inventarisatie sporen
-          in beslag nemen
-          samen werken met specialisten
-          schriftelijk rapporteren
Voor mij was het ontwerpen en ontwikkelen in Behrloo een boeiende leer- en werkomgeving. Uiteraard werd er weer met inhoudsdeskundigen samengewerkt, in dit geval tactische rechercheurs.
 
 

Investering

Geplaatst: 13 februari 2007

Tanya Peppel heeft een tweedaagse 1 op 1 coachingssessie gehad van Marja Gast in Dresden, www.coachdeondernemer.eu. Nieuwe inzichten in het ondernemerschap zijn door Tanya en Marja uitgebreid doorbesproken. Wat betekent dat voor U? Een project wordt nog efficiënter aangepakt, zodat uw opleidingseuro’s goed besteed worden.
 
 

Een leerzaam 2007 gewenst – Peppel & Partners en the Flying Birds!

Geplaatst: 23 december 2006

 
Dit jaar heeft Peppel & Partners een bijzonder kerstpakketje voor de opdrachtgevers en relaties. Namelijk een kerst-cd van the Flying Birds, een band bestaande uit verstandelijk gehandicapten. Het centrale thema van deze cd is integratie in al zijn facetten. Bekende Nederlanders maken samen met the Flying Birds muziek en hebben samen veel plezier. Een hartverwarmende kerst-cd!